Press "Enter" to skip to content

„Zajedno za životinje“ volonteri sakupili 110 kg hrane

Članovi Volonterskog kluba Tačka oslonca, u okviru akcije „Zajedno za životinje“, posjetili su azil za napuštene životinje i donijeli 80kg hrane za pse, a sakupljeno je i 30kg hrane za mačke. Hranu su kupili sredstvima donacija u JUSMŠ „Ivan Goran Kovačić“, OŠ „Orjenski bataljon“ i KIC Diano.

Kako ističu, posebnu zahvalnost za učešće u ovoj akciji duguju Pet shopu „Amazonia“ i vlasniku Petru Jovoviću, koji je po nabavnim cijenama naplatio hranu i pri tom donirao 20kg granula za pse i 10kg za mačke. U školi su sakupili ćebad, a iz Diana su donirali korpu za štence.

– Kutije za donacije ostaju u pet shopovima, kod veterinara Medića u Meljinama, u apoteci „Veselin“ i u našoj školi. Njih ćemo otvoriti krajem januara i ponovo kupiti hranu za kuce i mace. Planiramo da ih, nakon toga, opet vratimo u iste objekte, a nastavljamo i sa ostalim planiranim akcijama – ističu iz Kluba.

Prva naredna akcija biće kampanja udomljavanja pasa iz azila, što je dogovoreno sa upravnicom azila Jasnom Žujović. Sa učenicima i profesorima građevinskog smjera dogovorena je izrada kućice.

– Napravićemo kućicu koja ispunjava sve standarde  za pse, a onda ćemo tražiti od Opštine i „Čistoće“, koji su nadležni za azil, da finansiraju njihovo pravljenje, čime će poboljšati uslove života pasa na Dizdarici. Napravićemo hranilice za ulične mačke i tražiti da nam odobre postavljanje u zgradama Opštine, policije i ostalih javnih institucija – kazali su iz Tačke oslonca, koji preko  FB stranice informišu o svim aktivnostima.

Oni zahvaljuju svima koji podržavaju akciju i realizaciju projekta „Herceg Novi – Animal frendly grad“, a nesavjesnim građanima, koji ih ne podržavaju poručuju:

– S obzirom da je naša misija, između ostalog, razvijanje empatije i solidarnosti, molimo pojedince koji se kriju iza lažnih imena da se u komentarima, suzdrže od govora mržnje i omalovažavanja našeg i rada naše škole – ističu članovi Volonterskog kluba Tačka oslonca.

Izvor: RadioJadran

Be First to Comment

Оставите одговор